Eladó méz

Eladó méz bármely üzletben található, de az igazi termelői, magyar méz a méhészetekben és a bioboltok polcain található. Bátran kijelenthetjük, hogy a magyar méz igazi kézműves méz is.

Minden eladó méz, kézműves méz?

Napjainkban nagy divatja van a „kézműves” termékeknek és könnyebben is eladható, ami egyedi, de vajon mit nevezhetünk „kézművesnek”?

A kézműves élelmiszereket a Magyar Élelmiszerkönyv határozza meg. A 2014-ben megjelent irányelv értelmében a kézműves élelmiszer olyan egyedi jelleggel bíró termék, amelynek előállítása során a különös gondosság, a kézzel végzett és a szaktudás által irányított munkafolyamat dominál.

Egyes munkafolyamatok gépesíthetők, de a kézműves termékeket elsősorban kézi technológiával állítanak elő. Az előállítás során törekedni kell a felhasznált adalékanyagok mennyiségének csökkentésére, a természetes anyagok felhasználására. Nem használhatók fel mesterséges színezékek, ízfokozók, aromák, édesítőszerek.

E kritériumok alapján kijelenthető, hogy a magyar méz kézműves méz, hiszen:

  • egyedi jelleggel bír
  • a méz előállítása során különös gondot fordítanak a minőségre
  • a méhészkedés és méztermelés részben kétkezi munkával történik
  • a méz hozzáadott anyagot nem tartalmaz

Eladó méz beszerzési lehetőségei

A házi méz fogyasztásával megismerhetők és használhatók a méhek által nyújtott természetes étkeket. A méhészeti termékek megédesítik az ételeket, italokat rendszeres fogyasztásával erősítik az immunrendszert, javítják a közérzetet, állóképességet és általában véve az egészséget.

A termelői magyar méz beszerzése legegyszerűbben a méhészeknél, vagy bioboltok polcairól lehetséges. Annál is inkább, mert a méhészetekben igazi méz különlegességek is fellelhetőek, melyek az üzletek polcain nem találhatóak meg.

Hazánkban sajnos lényegesen kevesebb az egy főre jutó mézfogyasztás, mint a világ más országaiban, pedig a magyar méz ízében és összetételében is a legjobbak közé tartozik. Olyan mézet vásároljunk, amelynek címkéjén szerepel a termék származási helye és a méhész neve.

Eladó méz termelőtől: https://termeloimagyarmez.hu/

Címlapkép: Eladó méz (forrás: https://termeloimagyarmez.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom