Ízesített méz készítése

Ízesített méz készítése manapság nagy divat hazánkban. Ezek a mézek úgy készülnek, hogy valamilyen gyógynövényt (pl. levendula) beáztatnak semleges ízű mézbe és az ozmózis hatás következtében a méz átveszi az adott növény ízét, zamatát. Nemcsak gyógy- ls fűszernövényekből, de akár más virágos növényekből (pl. pitypang) is készíthető.

Azonban például a levendulaméz nem összetévesztendő a levendulás mézzel. A levendula mézet a méhek készítik a levendula virágából gyűjtve, a levendulás mézet a méhész ízesíti.

Ízesített méz készítése gyógy-, vagy fűszernövényből

Levendula méz

Használhatunk egyféle gyógynövényt vagy több keverékét is:

felhasználásával pompás, illatos mézeket készíthetünk. Olyan fűszereket is kipróbálhatunk, mint például a vaníliarúd, fahéjdarabkák, csillagánizs.

Fontos, hogy csakis szárított gyógy- és fűszernövényeket használjunk!

A legjobb házi nyugtató-Levendula méz készítése:

Cikk az ízesített méz készítéséről:

https://www.gyogynovenysziget.hu/gyogymez-hazilag

Vissza a kategória cikkeihez