Méhpempős méz

A méhpempős méz kivételes táplálék kiegészítő, az egyik legerősebb gyógyító hatású élelmiszer. Közismert gyógyhatásai közül a legfontosabbak: a méhpempő javítja a szervezet általános egészségi állapotát, növeli a munkateljesítményt, a koncentrációs készséget, jótékonyan befolyásolja az alvási ciklust, erősíti a memóriát.

Tavasszal, a méregtelenítési időszakban különösen javasolt legalább 6 hetes méhpempő kúrát tartani egészségünk megőrzése érdekében, de számos betegség is megelőzhető, illetve nagymértékben visszafordítható a méhpempő fogyasztásával.

Mi a méhpempő?

A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy váladéka, amely a méhek táplálására szolgál. A méhek életének harmadik napja után kezd működni az a mirigy, amely a méhpempőt előállítja, és elég gyorsan, a tizenegyedik naptól elsatnyul, így többé nem termel méhpempőt. Ez alatt az idő alatt a fiatal méh ebből táplálkozik.

A méhpempőnek fehéres színe van, zselés állagú váladék, amely gyöngyházfénnyel csillog. Íze erősen savanyú, szúrós, enyhén cukros. Az idő elteltével egyre sűrűbbé válik, és a színe is változhat, ha levegővel érintkezik.

A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz. A méhpempő a méhek „teje”. Ezzel a csodálatos anyaggal etetik királynőt.

A méhpempős méz a szuper táplálék kiegészítő?

Nem kétséges, hogy a méhpempő kivételes táplálék kiegészítő, mely különleges tulajdonságokkal rendelkezik. A méhherék és a dolgozók nyáron 4-6 hétig, míg télen maximum 5-6 hónapig élnek, ezzel szemben a méhkirálynő átlagos élettartama 3-4, sőt akár 5 év is lehet.

A méhkirálynő különleges képességekkel rendelkezik. Egy nap alatt képes akár két és félszer annyi petét lerakni, mint amennyi a saját súlya. 16 nap alatt kel ki, míg a dolgozók 21, a herék pedig 24 nap alatt.

A dolgozó lárvája élete első öt napja alatt, amelyből három napig csak kizárólag méhpempőt fogyaszt, ezerszeresére növeli a súlyát, a királynő lárvája, amely végig méhpempőt fogyaszt, több mint kétezerszeresére nő.

A méhpempő jótékony hatásai: 

  • Meddőség, menstruációs panaszok, klimax
  • impotencia, prosztata betegségek
  • vércukorszint csökkentő (cukorbetegeknek is)
  • krónikus fáradtság, immunerősítés
  • depresszió, álmatlanság, szorongás ellen
  • érelmeszesedésre
  • szívinfarktus ellenes
  • daganatos megbetegedés ellenes
  • pajzsmirigy túlműködés esetén

Méhpempős méz további cikk:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Méhpempő

Címlapkép: Méhpempős méz (forrás: https://www.nektarbiobolt.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom