Méz diéta alatt

A méz diéta alatt nagyobb mennyiségben mindenképpen kerülendő. A kalória tartalma: 100 g méz kalória tartalma 285 kcal/1194 kJ.

Méz diéta alatt? A méz 100gr-ra az alábbiakat tartalmazza:

  • 0,3-0,4 g fehérje
  • 0 g zsír
  • 77-84 g szénhidrát
  • 0 g rost

A méznek körülbelül 20 százaléka víz, míg a fennmaradó 80 százalék cukrokból, mégpedig főként szőlőcukorból (glükóz) és gyümölcscukorból (fruktóz) áll. A méz továbbá tartalmaz még természetes antioxidánsokat, vitaminokat (pl. B1, B2, B6 és C-vitamin) és ásványi anyagokat (kalcium, magnézium, vas, cink, stb.).

A természetes méz glikémiás indexe 55. Ez az érték alacsony 0-55 közötti tartományba esik. Az alacsonyabb érték lassú átalakulásra és felszívódásra utal, ami kevésbé emeli meg a vércukorszintet, ezért farkas éhséget sem érzünk a fogyasztása során.

A méz szénhidráttartalma 

A méz kiváló szénhidrát forrás, a méz szénhidráttartalma 81,3 %, főként szőlőcukorból (glükóz) és gyümölcscukorból (fruktóz) és szacharózból tevődik össze. 

Mivel a méz és a finomított cukor kalóriatartalma közel azonosnak tekinthető, vagyis egyenlő mértékben hizlalnak, ebből a szempontból nem mondható egészségesebbnek a méz. A fogyókúra szempontjából sem kifejezetten előnyös választás, bár itt is igaz a mértékletesség

További előnyös tulajdonságai: A benne lévő természetes antioxidánsok (flavonoid, C-vitamin) az anyagcsere kapcsán és a baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet.

Méz diéta alatt kapcsolódó cikk:

https://femina.hu/fogyokura/mez_kaloria/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom