A méz tárolása nem olyan bonyolult, de az alábbi tanácsokat érdemes követni.
Méz tárolása, az ajánlott teendők:
- Ne tegyük hűtőbe tökéletesen érzi magát kamrában, de akár a konyhapulton is.
- Ne tároljuk fém edényben, az üvegben való tárolás nem rontja a méz minőségét.
- Tároljuk napfénytől és nedvességtől védett helyen, zárható – lehetőleg üveg-, vagy kerámia edényben, hogy ne tudja felvenni a környezet páratartalmát, mert attól erjedésnek indulhat.
- Se ne túl melegen, se ne túl hidegen. A hideget a méz nem szereti, melegen pedig lassabban indul be a kristályosodási folyamat.
A helyesen tárolt méz nem tud megromlani.
Mézek tárolása kapcsolódó cikk:
http://egeszseges-eletmod.egeszseged.info/milyen-jo-minosegu-mez-es-hogyan-kell-tarolni/
Vissza a kategória cikkeihez