méz tárolása nem olyan bonyolult, de az alábbi tanácsokat érdemes követni.

Méz tárolása, az ajánlott teendők:

  • Ne tegyük hűtőbe tökéletesen érzi magát kamrában, de akár a konyhapulton is.
  • Ne tároljuk fém edényben, az üvegben való tárolás nem rontja a méz minőségét.
  • Tároljuk napfénytől és nedvességtől védett helyen, zárható – lehetőleg üveg-, vagy kerámia edényben, hogy ne tudja felvenni a környezet páratartalmát, mert attól erjedésnek indulhat.
  • Se ne túl melegen, se ne túl hidegen. A hideget a méz nem szereti, melegen pedig lassabban indul be a kristályosodási folyamat.

A helyesen tárolt méz nem tud megromlani. 

Mézek tárolása kapcsolódó cikk:

http://egeszseges-eletmod.egeszseged.info/milyen-jo-minosegu-mez-es-hogyan-kell-tarolni/

Vissza a kategória cikkeihez