Minecraft méz

A Minecraft Méz a Minecraft 1.15. verzió a Buzzy Bees első kiadása, a Java Edition jelentős frissítése, amelyet 2019. december 10-én adtak ki.

Minecraft Méz – alkalmazás

Az alkalmazáshoz bővítményként hozzátettek méheket és a méhekhez kapcsolódó elemeket, például méhkasokat, méz palackokat és méhsejteket. A méhek hozzáadása mellett a frissítés a hibák kijavítására és a teljesítmény javítására összpontosított.

Valamint számos olyan funkcióval bővült, amelyek eredetileg a Bedrock Edition exkluzív változatai voltak.

Mineraft Méz – leírás

A méhkaptár 6 deszka és 3 lépes méz felhasználásával készíthető. Lehet a méhek háza. Egy idő után megtelik mézzel. A méhmennyiség a méhkasban növekszik, amikor a méhek nektárt gyűjtenek és visszatérnek a kaptárba. A játékos méhsejteket és méz palackokat nyerhet a kaptárból olló, illetve üveg palackok segítségével. Ha a játékos eltöri vagy mézet hoz a kaptárból, a méhek ellenségesek lesznek a játékossal.

A kaptáron belüli méhek nem válnak ellenségessé, ha a Selyem Érintéssel betakarítják, de a kaptáron kívüli méhek támadhatnak. A méhek nem válnak ellenségessé, ha a méhsejt vagy mézpalackok betakarításakor a kaptár alatt tábortűz vagy tűz világít. Blokk entitás, és dugattyúval nem lehet eltolni. 10 élete van. Csoportokban élnek, csalánkiütés és fészek közelében. Ha a méhnek nincs otthoni fészke, akkor addig vándorol, amíg nem talál egyet. El tud rejtőzni a csalánkiütésben.

Fészekben legfeljebb 3 méh élhet. Támadáskor az azonos kaptárból származó összes méhek megpróbálják megtámadni az eredeti támadót. Ugyanez történik, ha a kaptár vagy a fészek megsemmisül. Van egy Anger adatcímke, amelynek alapértelmezett értéke nulla. Amikor a méheket megtámadják, ez a címke körülbelül 700 kullancsra van beállítva.

Ha támadnak, 10 másodpercre mérget adnak a célpontnak, majd a támadás után 50–60 másodperc után meghalnak. Dühös állapotban vörös szemük van, amit az ízeltlábúak ápolása befolyásol. Bármely típusú virág felhasználásával tenyészthető, ideértve az elszáradt rózsákat is. Minden játékost követik, aki egy kis virágot tart, és ha a játékos továbbra is tartja, akkor a méhek körülölelik.

A méh a virágok körül lebeg, és egy idő után „beporzódik” állapotba kerül. Beporzáskor sápadt fehér részecskék távolítják el őket. A méh textúrája is megváltozik, és olyan pontokkal rendelkezik, amelyek a pollenrészecskék színéhez hasonlóak. A méhek megpróbálják beporoztatni a szándékos rózsákat annak ellenére, hogy a kiszáradási hatásuk őket károsítja.

Amikor virágot poroznak be, kis felbukkanó hang hallatszik. A „beporzás” állapotba való belépés után a méh  visszatér a fészekbe. A beporzódott méh felgyorsíthatja a növények és az édes bogyósbokrok növekedését. Természetesen mindig megpróbálja elkerülni a vizet.

Minecraft méz blokkok
Minecraft méz blokkok

Méz blokk

Készíteni 4 üveg mézből lehet. A palackokat nem fogyasztják el, és a rácsban maradnak. Ragasztósabb, mint a nyálka: A játékosok ugrási magassága drasztikusan csökkent. A játékosok nagyon lassan mozognak ezen, és nem tudnak rajta sprintelni. Az Effect a hiányos blokkokon, például szőnyegeken és táblákon keresztül is működik.

Amikor egy méztömböt dugattyú tolja vagy húzza, megpróbálja az összes szomszédos tömböt ugyanabba az irányba mozgatni. Ugyanúgy működik, mint a nyálkahártya, de a mézblokkok nem tapadnak a nyálkához. Ha az entitás egy dugattyú által húzott méztömbön található, akkor az entitást a méztömb segítségével mozgatják. A mézblokk oldalát befolyásoló szervezetek lassan elcsúsznak. A mézblokkra történő leszállás csökkenti az esési károsodásokat.

https://minecraft.gamepedia.com/Java_Edition_1.15

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom